Studio Barnekow åbnede i efteråret 2020 i Rønne på Bornholm, med en vision om at formidle møbler og brugskunst fra primært danske designere, arkitekter og kunsthåndværkere, der har fokus på en bæredygtig produktion, høj kvalitet samt et dansk-japansk udtryk.

Vi ønsker at give en stemme til de store såvel som til de små. Vi sætter derfor en ære i at finde nye mærker til butikken; fra små lokale producenter og kunsthåndværkere til større etablerede brands, der deler vores værdier om en langsom livsstil, bæredygtighed og dansk design. Vi har især fokus på det danske og det lokale, da vi mener, Danmark har så meget at byde på. Med vores lange og stolte traditioner for godt håndværk og brugbart design er der masser at vælge imellem, og vi er altid på jagt efter nye, spændende varer, der taler til alle vores sanser og værdier.

168642985_248728030327265_27455966238961

Vi tror på, at pris og kvalitet hænger sammen. Hos os afspejler prisen varens design, produktion og kvalitet snarere end et kendt navns brandingværdi. Nogle af vores varer tager lang tid at lave, og oftest er det kun kunsthåndværkeren selv, der sidder og skaber produkterne - det afspejler sig i prisen, da de hænder, der har lavet dem, skal betales korrekt for deres hårde arbejde. Andre varer kommer fra større etablerede mærker med produktionskanaler, der hjælper med at holde omkostningerne nede, mens dem, der laver varerne, stadig arbejder under forhold, vi kan stå inde for. Sådan mener vi, at vi i fællesskab er med til at støtte de lokale kunsthåndværkere samt ordnede og etiske forhold hos de større producenter.

Vi tror på værdien af komfort og funktionalitet, og vil derfor altid have fokus på brugen af et givent produkt.

 

De ting vi omgiver os med, har en fysisk og psykisk påvirkning på os som mennesker, og i en verden hvor der både skal være plads til hinanden, produktiviteten og klimaet, er boligen den perfekte base for at skabe ro og overskud på disse aspekter.

165254312_242885774244824_17199907449958
IMG_0391.jpeg
IMG_0418.jpeg
IMG_0429.jpeg

Bæredygtighed er blevet en størrelse, man ikke kan komme uden om at tage stilling til. Miljøet, klimaet, dyrene og os mennesker - vi lider alle under det konstante pres på vores planet, og skal vi vende kurven mod en grønnere verden for fremtiden, skal vi gøre det nu. Boligen er en perfekt ramme for dette, og derfor finder du hos Studio Barnekow et bredt udvalg af varer, der er produceret så bæredygtigt som muligt. Nogle af vores leverandører producerer tilmed deres varer ud fra ideen om cirkulær økonomi og zero-waste. Alt træ, der anvendes i vores møbler, er FSC-certificeret, hvilket betyder, det kommer fra en bæredygtig skovhugst, der tager hensyn til reetablering, beskyttelse af dyre- og plantearter samt skovarbejdernes arbejdsforhold. Vi forhandler heller ikke varer, der indeholder plastik (med undtagelse af en PVC- og PBA-fri forsegling på vores vandflasker, der gør, at de holder tæt), ligesom vi udelukkende har tekstiler i økologisk bomuld og hør. Du finder heller ingen unødig kemi, parfume eller allergifremkaldende stoffer i nogle af vores varer, så du kan trygt bruge dem uden frygt for at belaste dig selv, dine nærmeste og naturen.

  

171580350_254290246437710_34758190299424